Телефон :
051 783 265
Радно вријеме :
ПОН - ПЕТ 05:30-16:00

Крајем априла ове године потписан је споразум о додјели неповратне финансијске помоћи између Министарства иностраних послова Републике Бугарске које заступа Амбасадор Републике Бугарске у БиХ Августина Тзветкова-Карабасцхева са једне стране и општине Котор Варош коју заступа начелник општине Зденко Сакан.

Неповратна финансијска помоћ за извршење пројекта износи 27 860 лева а рок за реализацију активности је 8 мјесеци.

"Половина средстава је већ уплаћена на посебан рачун који је општина отворила за ову донацију а друга половина ће бити уплаћена по одобрењу финансијског и наративног извјештаја од стране донатора. Општина ће ових дана започети процедуре јавних набавки како би што прије опремили вртић" - изјавио је Зденко Сакан, начелник општине Котор Варош.

Пројектом је предвиђено да се набаве гардеробери, полице за играчке и радове, полице за обућу, дидактички сетови намјештаја, предшколске столице, столови и дјечији креветићи.

"Тренутно имамо 215 дјеце који су корисници вртића, односно 159 дјеце у редовним вртићким групама и 56 дјеце у Програму припреме пред полазак у школу што је рекордан број. Неки дијелови намјештаја у вртићу су из 70-их година прошлог вијека, дотрајали су и потенцијално опасни за боравак дјеце. Због тога смо писали пројекат за намјештај и захваљујемо се Амбасади Републике Бугарске на вриједној донацији и општини Котор Варош на сарадњи" - изјавио је Младен Тепић в.д. директора ЈУ Дјечији вртић "Котор Варош".

Цара Душана 10, 78220 Котор Варош, РС, БиХ