Телефон :
051 783 265
Радно вријеме :
ПОН - ПЕТ 05:30-16:00

Након обавјештења да је једна васпитачица у вртићу позитивна на корона вирус тестирани су блиски контакти васпитачице и сви налази су негативни. Поменута васпитачица је задњи пут била у установи 15. јуна па је препорука Института за јавно здравље РС и ХЕС-а Котор Варош да дјеца и васпитачи из те групе не долазе у вртић ову седмицу и да мирују како би се пратило њихово здравствено стање.

"Из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Котор Варош ће контактирати родитеље дјеце која су боравила у групи како би пратили њихово здравствено стање а ми ћемо наставити рад уз примјену мјера које је прописао Институт за јавно здравље РС" - изјавио је директор вртића Младен Тепић

У складу са овим мјерама све посјете вртићу су забрањене, осигурано је да што мањи број особа улази у установу а дјецу родитељи предају на улазу у објекат поштујући дистанцу. Дјеци се на улазу мјери температура и перу руке а родитељи који доводе дјецу својом изјавом гарантују да нико од чланова породице није под здравственим надзором, изолацији те да не постоји сумња на инфекцију или потврђена инфекција "ЦОВИД-19".

"Пошто је ово већ четврта седмица како вртић ради и с обзиром на погоршану епидемиолошку ситуацију позивам родитеље на максималну одговорност те да сваку промјену у здравственом стању дјетета или чланова породице пријаве васпитачу како би заштитили здравље свих који бораве у установи" - додао је Тепић.

Вртић је синоћ дезинфикован у сарадњи са Територијалном ватрогасном јединицом Котор Варош а тренутно у вртићу борави 42 дјеце.

vatrogasci.jpg

Цара Душана 10, 78220 Котор Варош, РС, БиХ